נאוה אשטון נ' רשת מלונות הכשרת היישוב בע"מ

: | גרסת הדפסה
תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
3347-10
10.7.2013
בפני :
שרה מאירי

- נגד -
:
נאוה אשטון
:
רשת מלונות הכשרת היישוב בע"מ
החלטה

החלטה

1.בפנינו בקשה שהגישה הנתבעת להורות על הוצאת סיכומי התובעת מהתיק בשל אופן הגשתם והגשת סיכומיה באופן ראוי, כמו גם הארכת המועד לסיכומי הנתבעת.

2.אין ממש מחלוקת עובדתית בין הצדדים – התובעת הגישה סיכומיה תוך "דחיסת" האותיות במילים, כשלטענתה, הותירה רווח ושוליים כפולים כפי שנקבע בהחלטה, וגופן 12 (כבהחלטה, לבקשה מוסכמת של הצדדים).

3.לא מצאנו לעסוק בפרוט טענות הצדדים ונאמר דברינו בקציר האמר:

א.הורינו על הגשת הסיכומים, באופן שיהא נוח וברור לקריאה.

כך הורינו כי בהליך זה, שאינו מורכב במיוחד, "יסתפקו" הצדדים ב- 5 עמודים (ולמיטב זכרוננו, הגם שביקשו הם להוסיף על העמודים – לא נעתרנו לבקשה זו, משדי בהיקף שנקבע לסיכומיהם).

כך, נעתרנו לבקשתם המוסכמת להדפסה בגופן 12 (במקום 14, כבהחלטה שבדיון).

ב.אין צד, ודאי אין ביה"ד, נדרש להשחית זמנו ל"בחינת" הסיכומים, אם הוגשו אכן עפ"י רוח ההחלטה או לשונה!

ובהקשר זה – הגם שטענה הנתבעת כי ביה"ד לא הורה כי יגישו הצדדים סיכומיהם ע"ג "עמוד" בגודל 4 – A עֵרים אנו להוראת תקנה 68 לתסד"א.

ג.נאמר ומֵצרים כי נדרשנו לכך – ולוּ למי שאמור להיות "נאמן בימ"ש" בכל עת (ודאי שאמור הוא לדאוג לאינטרס לקוחו!) – התנהלות התובעת באופן בו הגישה סיכומיה, ספק מתממת/מנסה להתחכם, לא ראויה – שלא לומר יותר מכך!

ד.התובעת אף "מגדילה עשות" והגם שהנתבעת הגישה מיידית בקשתה – מוצאת לבקש חיובה של הנתבעת להגיש סיכומיה בפגרה – ונתמה מכח מה?

אם אצה לתובעת הדרך – ראוי היה כי תפנה לביה"ד ותעתור (שמא, בהסכמה שודאי היתה ניתנת) להגדיל (בכל זאת, חרף ההחלטה בדיון) מספר העמודים לסיכומיה, בעמוד-חצי עמוד (אלא, שרק מצאה להבהיר ו"להפנות" לכל כתביה, "בשל מספר העמודים המועט שהוקצב לצדדים...").

ה.בהתאם, מורים אנו כי התובעת תגיש עד ליום 15.7.13 סיכומיה באופן קריא וברור, ב- 5 עמודים בלבד, בעמוד גודל 4A, רווח ושוליים כפולים (לפחות), בגופן "David" 12, רווח בין האותיות ובין המילים "רגיל",.

אלה בלבד יהיו סיכומיה.

ו.הנתבעת אכן זכאית להוצאות בקשה זו, ללא קשר לתוצאות, והן נקבעות בזאת ל- 2,000 ₪, סכום שישולם בתוך 30 יום וישא ה"ה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל.

עם סיכומיה, כפי שהורינו לעיל, תגיש עמדתה מדוע לא תחוייב בהוצאות לטובת אוצר המדינה, בגין התנהלותה האמורה.

ז. למען הסר ספק – נבהיר כי אף לטעמנו (כהדגשת הנתבעת בפסקא שניה לתגובתה) – אנו עוסקים בענין גופא בלבד.

ניתנה היום, ג' אב תשע"ג, (10 יולי 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

נ.צ. (מ) מר י. גונצ'רובסקי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>